MailCamp Wordpress plugin

Koppel WordPress plugin aan mailinglijst in MailCamp

WordPress? Wat is dat?
Geintje natuurlijk, want iedereen kent WordPress. Sterker nog, WordPress is het meest gebruikte content management systeem voor websites. De voordelen van WordPress zijn uiteraard dat het een open-source script is (en dus gratis te downloaden) en dat er duizenden supermooie templates (themes – bijvoorbeeld via Themeforest) voor beschikbaar zijn en meer dan 55.000 plugins. Daarbij is het geprogrammeerd in PHP en is er altijd wel een developer te vinden die zijn weg kan vinden in jouw WordPress website.

Redenen genoeg om hiermee te koppelen natuurlijk. We hebben al enkele maanden een nieuwe WordPress plugin beschikbaar waarbij je eenvoudig shortcodes voor formulieren kunt genereren waarmee je een AVG compliant koppeling met de mailinglijst bewerkstelligd.

WordPress plugin installeren

Download de plugin van de WordPress Plugins sectie op de WordPress website.

Upload het .zip bestand van de plugin onder het menu-item Plugins > Nieuwe plugin > Plugin uploaden.

De MailCamp WordPress plugin
De MailCamp WordPress plugin

Vervolgens zie je aan de linkerkant het menu-item ‘MailCamp Instellingen’ verschijnen.

De plugin instellingen
De plugin instellingen

Ga vervolgens naar het submenu-item MailCamp Instellingen en vul de API gegevens in.

API instellingen beheren
API instellingen beheren

Indien je opslaat zou de API status op ‘VERBONDEN’ moeten staan om verder te kunnen.

Klik vervolgens in het menu onder MailCamp Instellingen op ‘MailCamp Formulier’ om het formulier te configureren.
In verband met de AVG is het belangrijk dat er wordt gelinkt naar de privacy policy waarin je beschrijft hoe vaak je gaat mailen, wat je gaat mailen, hoe lang je data bewaard etc. etc. Hiervoor moet expliciet toestemming worden gegeven. Vul dus de gegevens in onder; GDPR url en GDPR beschrijving.

Koppelen aan mailinglijst

Selecteer in het uitklapmenu de mailinglijst waar contactpersonen aan moeten worden toegevoegd na het inschrijven via het formulier en klik vervolgens onderaan op de ‘Wijzigingen opslaan’-button.

Mailinglijsten koppelen
Mailinglijsten koppelen

Na het opslaan verschijnen onder het uitklapmenu de ‘Extra Velden’ die je kunt koppelen aan het formulier. Je wilt immers misschien niet alle velden weergeven in het formulier. Door dubbel te klikken op een veld aan de linkerkant gaat het veld naar rechts en vice versa.

Formulier velden beheren
Formulier velden beheren

Na het opslaan van de velden kun je bovenaan deze pagina de shortcode kopiëren om deze vervolgens in een blogpost of op een pagina te plaatsen. Op de plek waar je de shortcode plaatst zal het formulier worden weergegeven.

De WordPress plugin shortcode
De WordPress plugin shortcode

Aan de voorkant van de website (frontend) wordt het formulier nu als volgt weergegeven;

Het nieuwsbrief inschrijf formulier
Het nieuwsbrief inschrijf formulier

RSS nieuwsbrief archief

Als laatste hebben we ook de mogelijkheid toegevoegd om van verschillende mailinglijsten het nieuwsbrieven archief weer te geven. Door een shortcode op een plek in de website te plaatsen wordt op die plek een overzicht getoond van alle nieuwsbrieven die tot dan toe naar de betreffende mailinglijst zijn verzonden. Overigens moet in MailCamp dan wel bij de nieuwsbrief het vinkje ‘Archief’ aan staan om er zeker van te zijn dat de nieuwsbrief ook in het archief wordt getoond.

Weergave van de RSS feeds
Weergave van de RSS feeds

Heb je vragen over deze gratis plugin? Of wil je em testen? Stuur even een mailtje naar support@mailcamp.nl of neem contact op!

Scroll naar boven