Klant Case:

OSR Juridische opleidingen

Wie?

OSR Juridische opleidingen

OSR is voor juridische professionals dé partner in leren en ontwikkelen. De missie van OSR is het beantwoorden van leer- en ontwikkelvragen van juridisch professionals en hun werkgevers. Verder is OSR een gecertificeerd opleidingsdienstverlener onder andere erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten en het Nederlands Mediation Instituut.

Wat?

OSR biedt verschillende juridische cursussen onderverdeeld in 25 onderwerpen zoals Algemeen bestuursrecht, Personen- en familierecht, Werk, Inkomen en Zorg of Arbeids- en pensioenrecht. OSR beschikt over een grote mailinglijst geïnteresseerden die hebben aangegeven van welke onderwerpen zij graag op de hoogte gehouden willen worden betreft cursusdata. Elke 2 weken stuurt OSR de nieuwe cursusdata naar de mailinglijst waarbij elke contactpersoon alleen de cursusdata ziet waarvoor die zich heeft aangemeld. Met andere woorden: dynamische content.

Uitdaging?

Het handmatig bijwerken van nieuwbrief content voor ieder van de 25 onderwerpen, was voor OSR een zeer tijdrovende klus. Omdat de data van deze cursussen wél beschikbaar is in de database van OSR moest dat anders kunnen. Daarom heeft MailCamp voor elk van de 25 onderwerpen een dynamisch content blok aangemaakt waarin de verschillende cursussen met cursusdata werden weergegeven.

Oplossing!

MailCamp heeft een voorzet gedaan van hoe de XML feed er uit moest komen te zien waarin alle up-to-date data omtrent de onderwerpen en cursussen werd weergegeven. De ontwikkelaars van OSR hebben deze XML dynamisch gemaakt waarop MailCamp een add-on heeft ontwikkeld waarin de XML wordt uitgelezen en de dynamische content blokken automatisch worden geupdate. Dit heeft geresulteerd in enorm veel werkbesparing, een efficiëntere werkwijze en een mooi responsive cursusoverzicht!

MailCamp Case: OSR Juridische opleidingen - XML Feed
XML Feed
MailCamp Case: OSR Juridische opleidingen - Extra Velden
Extra Velden
MailCamp Case: OSR Juridische opleidingen - Dynamische content tags
Dynamische content tags
MailCamp Case: OSR Juridische opleidingen - Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Scroll naar boven