Automatisch nieuwsbrieven via RSS

Bespaar tijd met het automatisch genereren en verzenden van nieuwsbrieven via RSS feeds.

Automatisch nieuwsbrieven via RSS

RSS email nieuwsbrieven

Als je vaak nieuws publiceert, kan het handmatig vullen van een nieuwsbrief best een tijdrovend klusje zijn. Maar niet als je het automatiseert!  
Een RSS nieuwsbrief is een automatische e-mail update aan abonnees wanneer er nieuwe content is gepubliceerd. Het wordt vaak gebruikt door bloggers om hun nieuwsbrief abonnees op de hoogte te brengen van nieuwe blogposts. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch een e-mail update sturen zodra het bericht op jouw website gepubliceerd is, of wachten tot meerdere berichten verzameld zijn. Het idee is telkens hetzelfde: de e-mail of nieuwsbrief wordt automatisch gegenereerd door het uitlezen van een RSS feed waarna de email vervolgens automatisch (of ingepland) verstuurd wordt.

RSS email nieuwsbrieven

Voor wie zijn RSS nieuwsbrieven interessant

Als je vaak nieuws publiceert, kan het handmatig vullen van een nieuwsbrief best een tijdrovend klusje zijn. Maar niet als je het automatiseert!  
Heb je bijvoorbeeld een website waar regelmatig nieuwe content wordt gepubliceerd, dan is deze manier van email marketing ideaal. 
 
Denk bijvoorbeeld aan:

  • Webshops: Verstuur frequent (dag)aanbiedingen.
  • Blogs: Mail trouwe lezers elke week of maand de laatste blog-artikelen. 
  • Makelaars: Mail huizenzoekers nieuwe huizen in het woningaanbod. 
  • Vacature-websites: Mail kandidaten regelmatige updates over nieuwe vacatures.
Voor wie zijn RSS nieuwsbrieven interessant

Voordelen van RSS email nieuwsbrieven

De RSS functie van MailCamp biedt veel voordelen als je regelmatig nieuwe content hebt, maar niet telkens handmatig een nieuwsbrief wilt maken om je abonnees op de hoogte te brengen.

De voordelen van RSS email nieuwsbrieven:

  1. Meer traffic naar de website: email notificaties dirigeren abonnees terug naar je website. Door hen regelmatig jouw website te laten bezoeken, bouw je aan sterkere relaties met hen.
  1. Tijd besparing en efficiënter werken: RSS email nieuwsbrieven zijn geautomatiseerd en besparen jou veel handmatig werk.
  1. Meer gemak voor bestaande abonnees 
    De lezers blijven geïnformeerd, zonder dat ze zelf op zoek hoeven naar nieuwe artikelen.
  1. Gericht mailen op basis van interesse. Door tags mee te geven aan nieuwsitems, kan je segmenteren en betere relaties opbouwen.

RSS nieuwsbrieven aanpassen via onze Drag & Drop Editor

Met de RSS nieuwsbrief functie van MailCamp kan je geheel in jouw eigen stijl nieuwsbrieven versturen. Nadat een RSS nieuwsbrief automatisch is klaargezet, kan je met onze responsive Drag & Drop Editor heel gemakkelijk nog aanpassingen doen zoals items verwijderen of de volgorde aanpassen. Zo heb je altijd grip op de content die je verstuurt.

RSS nieuwsbrieven aanpassen via onze Drag & Drop Editor
Scroll naar boven