Op zoek naar het beste MailChimp alternatief?

Gebruiksvriendelijk, AVG compliant, betaalbaar!

MailCamp: Het Nederlandse Mailchimp alternatief!

MailCamp is het beste Nederlandse Mailchimp alternatief dat je in Nederland zult vinden. 100% Nederlandse software en met voordelige tarieven. Kies voor meer dan alleen fijne email marketing software. Kies voor een partner die je helpt succesvol te zijn met de kracht van email marketing!

Wat onze klanten van MailCamp vinden

Wij koesteren onze klanten. Dat ziet u terug in onze persoonlijke support.

Wat is er met Mailchimp gebeurd?

Wie aan email marketing denkt, hoort al snel de naam Mailchimp voorbij komen. Mailchimp is veruit het meest bekende email marketing pakket voor het versturen van nieuwsbrieven. Toch zijn er veel betere alternatieven! Mailchimp is dan weliswaar bekend, maar er zijn wel wat beperkingen.

Steile leercurve van Mailchimp

Hoewel Mailchimp door zijn gratis freemium account bekend staat als laagdrempelig, is een van de meest gehoorde klachten dat het pakket een vrij steile leercurve heeft. Dat heeft mede te maken met het feit dat Mailchimp veel (niet altijd nuttige) functies heeft die ze toch ergens in het pakket kwijt moeten. Dit zorgt ervoor dat de interface niet altijd even overzichtelijk, logisch en duidelijk in elkaar zit. Voor een beginner kan dit zeker overweldigend zijn en daarom is Mailchimp zeker niet het pakket voor iedere beginner.

De beperkingen van het gratis Mailchimp account

Mailchimp staat bekend om zijn ‘gratis’ mailchimp account. Iedere beginner kan zo laagdrempelig starten met het versturen van nieuwsbrieven. Maar er zijn ook de nodige beperkingen. Zo kan je met het met het gratis account tot max 12.000 e-mails per maand sturen (met max 2000 contacten in je audience). Overschrijd je dat limiet, dan ben je verplicht te upgraden naar een betaald account.

Vervolgens stijgen de prijzen erg snel als je e-mailbestand toeneemt. Veel nuttige functies zoals extra audiences, A/B testen, automations, advanced statistieken zijn niet inbegrepen, maar dien je extra voor te betalen in de Premium pakketten.

Waarschijnlijk de grootste beperking is wel het feit dat je met het gratis account slechts 1 audience (mailinglijst) kan aanmaken. Wil je dus segmenten aanbrengen en bepaalde groepen afzonderlijk mailen, dan zal je dus moeten upgraden naar een betaald pakket.

De beperkte segmentatie mogelijkheden

Een goede relatie in email marketing komt tot stand doordat je als verzender goed weet in te spelen op de gewenste informatiebehoefte van de ontvanger. De grootste tip die wij kunnen geven om je email marketing relevanter en succesvoller te laten worden, is om te segmenteren.

Helaas biedt Mailchimp erg beperkte segmentatiemogelijkheden. Wel zou je voor iedere doelgroep aparte mailingslijsten (audiences) kunnen maken maar dit drijft de prijs zeer snel op en gratis en ‘lite’ pakketten bieden slechts 1 of max 3 audiences (doelgroepen).

De customer support is beperkt

Vaak worden merken beoordeeld op hun customer support. Helaas laat de customer support van Mailchimp te wensen over. Maak je gratis gebruik van Mailchimp, dan heb je sowieso geen recht op email en chat support. Betaalde klanten hebben dit wel, maar kunnen dan niet bellen omdat Mailchimp deze optie niet biedt. Het tijdsverschil (8 uur) zorgt ervoor dat je vaak ook niet direct een antwoord hoeft te verwachten.

Mailchimp is prijzig!

Recent heeft Mailchimp zijn prijsmodel drastisch omgegooid waarbij prijzen aanzienlijk zijn toegenomen. Voorheen rekende Mailchimp je af op basis van het aantal emailadressen in het account (dubbele adressen overigens ook meegerekend!). Hoe meer adressen je had, hoe meer je dus moest betalen. Dat maakte Mailchimp voor bedrijven met omvangrijke e-mailbestanden een prijzig oplossing.

In 2019 heeft Mailchimp dat model nog eens extra uitgehold door ook uitgeschreven en niet bestaande e-mailadressen mee te rekenen. Dus schreven mensen zich uit, of bestond het e-mail adres niet meer, dan nog moest je daarvoor betalen (betalen voor mensen die je niet mag of kan mailen is niet fair). Het wijzigen van het prijsmodel leverde Mailchimps volgens CEO Ben Chestnut in 2019 $700 miljoen op!

Om je een voorbeeld te geven: zou ik vandaag een maandelijks account afnemen, dan betaal ik 3x meer dan voor 15 mei 2019 (en dan moet je ook nog eens inleveren op functies). Wil ik wel al die functies, dan dien ik een Premium account af te nemen waarmee de prijsverhoging kan oplopen tot 500%.

Het instappakket van Mailchimp is beperkt tot slechts drie audiences (mailinglijsten). M.a.w. je kan niet meer dan drie mailinglijsten hebben zonder te moeten upgraden voor een premium account welke 50% meer kost! Deze nieuwe maatregel zal ieder bedrijf raken die zijn database heeft opgedeeld in meerdere (doel)groepen om deze apart te mailen. Zelf het premium account heeft een beperking van slechts vijf audiences (mailinglijsten).

Gratis template t.w.v. 295 euro voor MailChimp klanten

Wie aan email marketing denkt, hoort al snel de naam Mailchimp voorbij komen. Mailchimp is veruit het meest bekende email marketing pakket voor het versturen van nieuwsbrieven. Toch zijn er veel betere alternatieven! Mailchimp is dan weliswaar bekend, maar er zijn wel wat beperkingen.

Gratis template t.w.v. 295 euro voor MailChimp klanten

Wat onze klanten zeggen over MailCamp

Wij koesteren onze klanten. Dat ziet u terug in onze persoonlijke support.

Krachtige functies voor succesvolle email marketing

Niet alleen op basis van prijs is MailCamp een goede keuze. Ook als we inzoomen op de vele gebruiksvriendelijke functies zult u zien dat de MailCamp software expliciet gebouwd is zodat u als eindgebruiker zonder steile leercurve hele professionele nieuwsbrieven kunt gaan versturen.

FunctionaliteitenMailCampMailchimp
AVG/GDPR Compliant
Onbeperkt aantal adressen (subscribers)
Onbeperkt aantal mailinglijsten
Nederlandse interface / software
Drag and drop editor
Telefonisch support via helpdesk
Dedicated support medewerker
Lijst segmentatie
Onbeperkt aantal extra velden
Responsive emails
Personalisatie
Meertalige Interface
Data op EU servers (volledig GDPR compliant)
Keuze om single of double opt-in te gebruiken bij formulieren
Bijlages toevoegen
RSS to email
Mogelijkheid om eigen dedicated ip te gebruiken
Mogelijkheid om ook een HTML Editor te gebruiken
SMS Marketing
Template op maat laten ontwikkelen
Subaccounts
AB testen
RSS import
Facturatie via creditcard

Ook daarom kiest u voor MailCamp!

Bereik klanten op het juiste moment met de juiste boodschap. De oplossing van MailCamp gaat nog verder!

Ook daarom kiest u voor MailCamp!
Beste prijs / kwaliteit
Maak makkelijk mooie nieuwsbrieven
Beste Drag & Drop opmaak editor in de markt
Gratis template op maat voor Mailchimp klanten
Makkelijk adressen importeren
Veel koppelingen en integraties

Wat onze klanten vertellen

Wij koesteren onze klanten. Een greep uit de reacties:

Geen e-mails meer die in de SPAM belanden

Het laten aankomen van emails in de inbox is onze topprioriteit. MailCamp neem deliverability erg serieus en daarom monitoren wij continue onze verzendreputatie. Als jouw verzendresultaten onze verzendreputatie in gevaar brengen, dan brengen we jou daarvan direct op de hoogte. Samen met ons customer support team helpen we jou deze problemen om te lossen.

FunctionaliteitMailCampMailchimp
Dedicated IP
Aanpassen van SPF, DKIM en DMARC
Inbox tests uitvoeren
Nederlandse mailservers
Hoge aflever succes van de e-mails
Privacy & veilig mailen staat voorop!

Privacy & veilig mailen staat voorop!

Wist u dat Amerikaanse bedrijven onder toezicht staan van van de Amerikaanse marktautoriteit FTC? Dit is dezelfde autoriteit die ook verantwoordelijk is voor het EU-US Privacy Shield Framework dat in bepaalde gevallen ook uw klantdata openbaar mag maken. Dat betekent dat Mailchimp (maar ook andere Amerikaanse bedrijven) uw data openbaar en toegankelijk moeten maken als Amerikaanse autoriteiten daar om verzoeken. Dat is niet acceptabel.

Neem daarom de controle over uw data en privacy en kies voor een email marketing provider uit Europa.
MailCamp heeft haar servers in Nederland. Ook onze helpdesk is Nederlands.

Waarom MailCamp kiezen als Nederlands Mailchimp alternatief?

MailCamp is het beste Nederlandse Mailchimp alternatief. Zo is onze software allereerst Nederlands en dat werkt gewoon lekkerder (wees eerlijk). De functies zijn min of meer hetzelfde, maar onze software is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker en oogt minder rommelig.

Ons paradepaardje zit ‘m in de opmaakmogelijkheden van onze responsive drag & drop editor (a la Mailchimp, maar dan wat flexibeler qua mogelijkheden). Daarnaast is MailCamp vooral ook voordeliger dan het dure Mailchimp (waarom meer betalen?!)

Voeg je daarbij het feit dat wij als lokale Nederlandse partner een gratis helpdesk hebben voor advies en support, dan is de keuze vrij logisch.

Wat maakt het prijsmodel van MailCamp beter?

In tegensteling tot Mailchimp rekenen wij niet af op basis van het aantal contacten uit jouw audience. Wij vinden niet dat de grootte van je database een rol mag spelen in de kosten (Sowieso vinden wij het niet fair dat je bij Mailchimp betaalt voor contacten die zijn uitgeschreven of adressen die niet bestaan).

MailCamp rekent af op basis van het aantal verzonden e-mails. Mail je veel, dan betaal je logischerwijs wat meer, maar we zijn altijd erg royaal: je mailt altijd veel voor weinig. Met name grote verzenders kloppen om die reden graag bij ons aan.

Staan jullie mailservers in Nederland?

Ja, alle data staat op Nederlandse servers. In tegenstelling tot Mailchimp is MailCamp wel 100% AVG proof. Dat maakt MailCamp een logische keuze voor klanten die privacy en security hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe makkelijk kan ik mijn nieuwsbrieven opmaken?

MailCamp heeft een van de beste opmaak editors die je kan vinden. Dat maakt MailCamp op het gebied van opmaak een ijzersterk Mailchimp alternatief. Onze opmaak editor lijkt redelijk op die van Mailchimp, maar heeft net wat meer mogelijkheden om je template naar eigen wens vorm te geven.

Sowieso is alles Drag & Drop en kan je net als bij Mailchimp al je blokken slepen, dupliceren of verwijderen. MailCamp maakt daarnaast templates op maat voor haar klanten. Een professioneel template wat al door ons gemaakt is vervolgens aanpassen, is dan super easy.

Wat onze klanten vertellen

Een greep uit de reacties:

MailCamp

Maak je email marketing beter en eenvoudiger
met MailCamp

Onze helpdesk zit voor je klaar en helpt jou met de overstap!
Je krijgt een korte heldere uitleg van ons. Vervolgens zetten we alles voor je klaar zodat je vol zelfvertrouwen aan de slag kunt. En kom je er even niet uit, dan mag je altijd even bellen voor support.
We helpen je graag!

Scroll naar boven