PrestaShop

E-mailmarketing voor Prestashop webshops d.m.v. nieuwe module

4 hour workweek? Automatiseer uw processen!
Het moge duidelijk zijn dat bedrijven anno nu hun processen zoveel mogelijk automatiseren. Data moet up-to-date zijn en daarom moeten systemen met elkaar gekoppeld worden via API‘s.

Voor Prestashop hebben wij altijd modules gehad die je in Prestashop zelf installeert en die gebruik maakten van de API van MailCamp om de database in MailCamp automatisch up-to-date te houden. Maar dergelijke modules kunnen ook conflicten geven in de lay-out of het checkout-proces. Nu vallen de problemen bij Prestashop nog mee, maar bij een e-commerce systeem als Magento leidt dit vaak tot problemen. Omdat we voor Magento als oplossing hiervoor een addon voor MailCamp hebben ontwikkelt die de klantgegevens via de API van Magento uit Magento periodiek ophaalt (in plaats van dat Magento de gegevens pusht via de API van MailCamp) en hierdoor conflicten worden voorkomen, hebben we ook een dergelijke module voor Prestashop gebouwd (en overigens ook voor Lightspeed).
Het blijkt dat dit een veel slimmere aanpak is en problemen voorkomt.

Prestashop module installeren

Prestashop backend menu
Het Prestashop backend menu

In plaats van dat er een Prestashop module in de Prestashop wordt geïnstalleerd installeren wij deze nu dus in MailCamp een addon. Het enige wat wij nodig hebben is de URL van de webshop en er dient een webservice-sleutel te worden aangemaakt.

In de backend van Prestashop kan onder het menu item Tools (Onderhoud) het menu-item Webservice worden gevonden.

Klik rechtsboven in de Webservice pagina op ‘Nieuwe webservice-sleutel toevoegen’ rechtsboven.
Klik vervolgens op de button ‘genereren’ en geef een omschrijving (bijvoorbeeld: MailCamp)
Geef vervolgens alle permissies voor ‘addresses‘ en ‘customers‘ zodat de MailCamp addon de klantgegevens periodiek kan ophalen en ‘categories‘, ‘products‘ en ‘orders‘ als de addon ook klanten in product categorieën moet plaatsen.

Stuur vervolgens de webservice-sleutel naar support@mailcamp.nl en om welke MailCamp installatie en welke webshop het gaat zodat wij de addon kunnen activeren.

Vervolgens kun je in MailCamp per lijst aangeven of er gekoppeld moet worden met de webshop.
Er kan worden geconfigureerd of nieuwe subscribers moeten worden toegevoegd aan de autoresponders en of bijvoorbeeld alle klanten of alleen de nieuwsbrief subscribers moeten worden gesynchroniseerd.

Screenshot van configuratie van de webservice-sleutel

Het beheren van de Prestashop webservice sleutel
Het beheren van de Prestashop webservice sleutel
Scroll naar boven