Afzender toevoegen aan Veilige lijst of adressenlijst (Whitelisten)

Misschien wel het allerbelangrijkste van e-mail marketing is het ervoor zorgen dat een nieuwsbrief in de inbox terecht komt.
Er zijn talloze acties die hiervoor gedaan kunnen worden bijvoorbeeld door het toevoegen van en SPF record en DKIM key in de DNS van het afzend-domein, maar ook het onderwerp en de content van de nieuwsbrief zijn belangrijk.

Onderwerp

Zorg ervoor dat het onderwerp niet te lang is maar wel interessant, zodat de ontvanger geneigd is de nieuwsbrief te openen. Gebruik geen of zo min mogelijk spam-gevoelige woorden. Dat geldt natuurlijk ook voor de content van de nieuwsbrief.

Slecht onderwerp:

Nieuwsbrief #23 Juni 2020

Goed onderwerp:

Conversie verhogen in 3 klikken?

Tekst vs. Afbeeldingen

De content dient een gezonde plaatjes-tekst ratio te hebben. Verstuur nooit een nieuwsbrief met alleen maar afbeeldingen.

Multipart (Tekst/HTML)

Verstuur een nieuwsbrief als multipart. Een multipart nieuwsbrief is een nieuwsbrief zowel in HTML opgemaakt als een platte tekst versie. Ontvangers die geen HTML nieuwsbrieven kunnen/mogen ontvangen krijgen dan toch de content van de nieuwsbrief te zien. Let er wel op dat de content van de Tekst-versie overeenkomt met die van de HTML-versie.

Een multipart formaat nieuwsbrief verzending in MailCamp
Een multipart formaat nieuwsbrief verzenden in MailCamp

Schone HTML

De HTML dient geen fouter te bevatten. Zorg ervoor dat de HTML altijd correct is opgebouwd met zo min mogelijk code. Bij een responsive nieuwsbrief kan dat nog een hele uitdaging zijn!

Een schone HTML nieuwsbrief verzenden in MailCamp
Een schone HTML nieuwsbrief verzenden in MailCamp

Toevoegen aan Veilige lijst

In vrijwel iedere emailclient zit een functie om de afzender toe te voegen aan een veilige lijst met afzenders of aan het adressenboek. Door de ontvanger in de nieuwsbrief te herinneren aan deze mogelijkheid vergroot je de kans dat de ontvanger dit ook echt doet en de nieuwsbrief altijd in de inbox komt. Daarbij zullen partijen als Hotmail en Gmail de afzender meer vertrouwen als veel ontvangers de afzender toevoegen aan de veilige lijst of het adressenboek. Voeg deze regel dus altijd toe!

Bijvoorbeeld:
Voeg info@mailcamp.nl toe aan je veilige afzenders of adresboek om er zeker van te zijn dat je de nieuwsbrief in de inbox ontvangt.

Vente Exclusive nieuwsbrief

Westwing nieuwsbrief

Meer tips & tricks weten? Neem contact op en wij helpen je graag verder!

Scroll naar boven