Lightspeed

Succesvolle e-mailmarketing met Lightspeed begint bij MailCamp

We kregen de vraag afgelopen tijd steeds meer; hebben jullie ook een goede Lightspeed koppeling?
Na wat onderzoek bleek dat er eigenlijk maar weinig goed werkende apps zijn voor Lightspeed m.b.t. e-mailmarketing. Waar ook veel Lightspeed gebruikers over vallen is de kosten per maand om deze apps te gebruiken. Dat moet anders dachten wij bij MailCamp.

MailCamp addon vs. Lightspeed App

Het koppelen van systemen kan via een API koppeling op 2 manieren;

  • Systeem A trekt gegevens uit Systeem B d.m.v. de API van Systeem B.
  • Systeem B pusht gegevens naar Systeem A d.m.v. de API van Systeem A.

Een app bij Lightspeed pusht de data naar bijvoorbeeld uw CRM pakket of emailmarketing software. Maar goed, het gebruik van zo’n app kost dus geld.
De MailCamp addon trekt de data uit de Lightspeed software automatisch of handmatig naar de MailCamp software door gebruik te maken van de API van Lightspeed. En dat kost geen geld!

Lightspeed emailmarketing
Lightspeed addons

Een ander groot voordeel van het feit dat MailCamp de gegevens uit Lightspeed trekt is dat er geen aanpassingen hoeven te worden gedaan in de Lightspeed software zelf. Er kan dus nooit een conflict ontstaan vanwege het gebruik van de MailCamp addon!

Ik wil testen!

Dat kan natuurlijk. Wat we van je nodig hebben is een api key, api secret, het cluster ID en de api taal. Deze kun je aanvragen bij de Klantenservice van Lightspeed; Klik hier om de hierboven genoemde zaken aan te vragen.
Stuur de gegevens naar support@mailcamp.nl en wij zullen de addon kosteloos installeren.

Hoe werkt de MailCamp addon precies?

Het mooie van onze addon is dat je voor meerdere mailinglijsten kun connecten met de Lightspeed software en zelf kunt bepalen welke contacten je ophaalt. Dus als in een bepaalde lijst alleen contacten wilt ophalen die zijn aangemeld in 2016, dan kan dat. Ook kun je configureren of de contactpersonen die worden toegevoegd voor die mailinglijst aangemaakte autoresponders moeten ontvangen. Verder kun je aangeven of nieuwe contactpersonen moeten worden toegevoegd of dat alleen de oude moeten worden geüpdate.
Als laatste kun je kiezen welke contactpersonen je precies wilt importeren;

  • Ingeschreven klanten en front-end inschrijvingen (optin)
  • Alleen ingeschreven klanten (optin)
  • Alle klanten
  • Alle klanten en front-end inschrijvingen

Let op! Volgens de GDPR/AVG wetgeving is het alleen toegestaan de contactpersonen van de eerste 2 opties te mailen.

Na de bovenstaande configuratie kun je zelf de velden uit Lightspeed koppelen aan de velden die zijn gekoppeld aan de betreffende mailinglijst. Hou er rekening mee dat wij – in het kader van de GDPR wetgeving – adviseren alleen data te koppelen die nodig zijn voor de emailmarketing. De nieuwe wetgeving wijst erop dat er geen onnodige persoonsgegevens mogen worden bewaard maar dat er een expliciete reden voor moet zijn en uiteraard toestemming van de contactpersoon zelf (optin).

Meer weten?

Neem contact op of stuur een email naar support@mailcamp.nl.

Scroll naar boven