Video toevoegen aan een nieuwsbrief

Video toevoegen aan je nieuwsbrief

Met het blok “videocontent” kan je eenvoudig YouTube- of Vimeo video’s toevoegen aan je nieuwsbrief. Je hoeft alleen de URL van YouTube of Vimeo te copy-pasten en MailCamp doet de rest: de editor pakt automatisch de omslagafbeelding voor de video, plaatst er een Play-pictogram bovenop en koppelt hem aan de video-inhoud.

Hoe werkt het

In het contentpaneel vind je sinds kort een  video optie. Sleep het in je nieuwsbrief om te beginnen.

Drag & Drop video element
Drag & Drop video element

In het gedeelte ‘Inhoudseigenschappen’ wordt je gevraagd een video-URL op te geven van YouTube of Vimeo, de populairste videoplatformen die we momenteel ondersteunen.

Een video invoegen
Een video invoegen

Nadat je een geldige URL hebt ingevoegd, wordt in het inhoudsblok in het bewerkingsvenster de omslagafbeelding voor de video weergegeven met een Play-pictogram erop. Je kunt het type, de kleur en de grootte van het pictogram Afspelen bewerken om de weergave te wijzigen.

Wijzig het type, de kleur en de grootte van de video
Wijzig het type, de kleur en de grootte van de video
Selecteer het pictogramtype dat bij jouw ontwerp past
Selecteer het pictogramtype dat bij jouw ontwerp past
Kies de kleur die het beste bij uw omslagafbeelding past
Kies de kleur die het beste bij uw omslagafbeelding past

Opmerkingen over het toevoegen van een video in je nieuwsbrief

Met deze functie wordt de daadwerkelijke video niet opgenomen in je nieuwsbrief, maar wordt er op een slimme manier naar gelinkt. De reden waarom de originele video niet in het bericht is ingesloten, is omdat deze techniek helaas nog niet goed werkt. Veel e-mail programma’s (clients) ondersteunen dit niet. Apple is in de loop der jaren “heen en weer” geswitcht op het gebied van video-ondersteuning in iOS (mocht je geïnteresseerd zijn, kun je meer info vinden in dit Email on Acid artikel).

Bovendien worden veel nieuwsbrieven geopend op mobiele apparaten. Het bekijken van video’s op een mobiel apparaat kan, naast een slechte gebruikerservaring als gevolg van een minder goede internetverbinding, ook zorgen voor aanzienlijk meer dataverbruik.

Alles in beschouwing genomen, geloven wij dat de oplossing waarvoor we hebben gekozen het beste resultaat oplevert.

Scroll naar boven