WordPress nieuwsberichten via RSS feed automatisch in nieuwsbrief

Tja, waarom zou je om de paar weken je nieuwsitems van je website kopiëren naar je nieuwsbrief als je dit ook automatisch kan importeren? MailCamp heeft 2 modules waarin dit geregeld kan worden. De nieuwste RSS module wordt in dit bericht uiteengezet.

RSS feed importeren in MailCamp
Een RSS feed importeren in MailCamp

Wat doet deze RSS module precies?

Met deze module kun je op een bepaalde plek in je nieuwsbrief een nader te bepalen aantal nieuwsberichten uit een RSS of XML feed inlezen. Bijvoorbeeld vanuit een WordPress RSS feed. Deze is doorgaans te vinden door /feed/ achter de URL in te typen bijvoorbeeld: https://mailcamp.nl/feed/.

Door een bepaalde tag in je nieuwsbrief te plaatsen (##importrss##) bepaal je waar je de nieuwsitems wilt hebben.

Een RSS feed tag invoegen in MailCamp
Een RSS feed tag invoegen in MailCamp

Als eerste kies je aan welke nieuwsbrief je de RSS content wil toevoegen. Dat is uiteraard de nieuwsbrief waaraan je al eerder ##rssimport## hebt toegevoegd.
Daarna geef je de URL van de RSS of XML feed op waaruit de nieuwsitems moeten worden ingelezen.
Vervolgens bepaal je hoeveel items je uit de RSS feed wilt importeren. Indien je bijvoorbeeld 1000 items in je RSS feed hebt, wil je waarschijnlijk alleen de laatste 10 berichten importeren. Deze zijn op een later moment ook nog te filteren en van volgorde te wijzigen.

Een RSS feed configureren in MailCamp
Een RSS feed configureren in MailCamp

Je bepaald tevens het format van de publicatie datum (pubDate) van het nieuwsitem (indien je dit in de nieuwsbrief weergegeven wilt hebben). Dit kan zijn; ‘maandag 3 januari 2015’ of ‘3-1-2015, 16:15’ of ‘3 januari 2015, 16:15’ etc. Tevens bepaal je de locale oftewel in welke taal de datum moet worden weergegeven.

Indien je RSS feed ook een link naar afbeeldingen geeft per nieuwsitem, kun je ook aangeven hoe breed de afbeelding moet worden weergegeven in de nieuwsbrief.

De HTML van hoe een afzonderlijk nieuwsitem eruit moet zien kun je met behulp van een HTML-editor/WYSIWYG configureren. Hierin kun je de positie aangeven van bijvoorbeeld de titel, de publicatiedatum, de content, de leesverder-link, de afbeelding, de auteur etc.

In Stap 2 van de module ga je de velden uit de RSS of XML feed mappen aan de database. Er zijn ook 3 extra velden voor niet standaard RSS velden.

RSS feed velden in MailCamp
RSS feed velden in MailCamp

In Stap 3 zie je vervolgens de items op de juiste plek in de nieuwsbrief. In deze stap kun je de juiste volgorde aan de nieuws-items geven en of overbodige nieuwsitems verwijderen.

Een RSS feed gebruiken middels Drag & Drop
Een RSS feed gebruiken middels Drag & Drop

Na het opslaan wordt de definitieve nieuwsbrief gegenereerd en onder ‘HTML Nieuwsbrieven Beheren’ opgeslagen en ben je klaar om de nieuwsbrief te verzenden!

Een nieuwbrief op basis van een RSS feed
Een nieuwbrief op basis van een RSS feed

Voor onze resellers is het tevens mogelijk om per gebruikersgroep aan te geven wie van de module gebruik mag maken door middel van uitgebreide persmissies.

RSS feed permissies instellen in MailCamp
RSS feed permissies instellen in MailCamp

Vooral voor WordPress websites is deze RSS nieuwsbrief module echt een uitkomst!

Gratis proberen

Heb je vragen over deze module? Neem contact op! Tel: 020-7058500 of info@mailcamp.nl

Scroll naar boven