Corrigeer spelfouten in e-mailadressen

Corrigeer spelfouten in e-mailadressen in een paar clicks

Wat ons opvalt is dat er heel vaak spelfouten staan in e-mailadressen op mailinglijsten waarnaar gemaild wordt (bijvoorbeeld @hotmal.com of @hotmail.co). Vaak zorgen de spelfouten ervoor dat het emailbericht bounced, maar het kan zijn ook dat het bericht bij iemand anders terecht komt bijvoorbeeld in het geval het domein lijkt op een ander domein.

Buiten het feit dat het slecht is voor je deliverability wil je deze adressen natuurlijk liever corrigeren zodat de mailinglijst niet onnodig slinkt.

MailCamp heeft een nieuwe feature ontwikkeld waarbij deze e-mailadressen kunnen worden gefilterd en met enkele clliks kunnen worden gecorrigeerd en weer op actief gezet indien dat nodig is.

Valideer e-mail adressen in MailCamp
Valideer e-mail adressen in MailCamp

Er zijn een aantal standaard domeinen toegevoegd waarbij het aannemelijk is dat er typos in uw mailinglijst voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan @hotmail.com of @ziggo.nl.

Een overzicht van de e-mail adres domeinnamen in MailCamp
Een overzicht van de e-mail adres domeinnamen in MailCamp

Het is echter mogelijk om zelf domeinen toe te voegen. Naast het domein dient ook het aantal spelfouten opgegeven te worden. Standaard is dit 1, maar bij een zeer lang domein zou dit ook 2 kunnen zijn. Immers, zou je voor bijvoorbeeld @gmail.com 2 typos toestaan, dan kun je enorm veel combinaties maken waarbij het adres wellicht helemaal geen typo is. Gebruik dus eigenlijk altijd waarde 1.

Een domeinnaam toevoegen
Een domeinnaam toevoegen

Indien in het domein overzicht achter een domein (bijvoorbeeld hotmail.com) wordt geklikt op ‘Selecteer Mailinglijst’ kan hierna de mailinglijst geselecteerd worden die moet gecheckt worden op spelfouten van @hotmail.com.

Selecteer een mailinglijst
Selecteer een mailinglijst

Vervolgens kun je klikken op ‘Bekijk Contactpersonen’ om te zien of er typos zijn gevonden. Dat is bij kleine lijsten niet per definitie het geval, maar bij grote lijsten is er altijd wel wat te vinden. Overigens worden ook de gebouncede mails weergegeven, immers zouden deze (na correctie) weer op actief te worden gezet.

Bekijk het resultaat van de correcties
Bekijk het resultaat van de correcties

Omdat het niet verstandig is dit volledig automatisch te laten corrigeren zul je het resultaat moeten scannen of de e-mailadressen terecht als typo zijn gevonden. Dat is niet altijd het geval namelijk.
Onder de kolom ‘Typo Bericht’ wordt weergegeven of de fout is gevonden in de hostnaam, de domein extensie of allebei.
De e-mailadressen zijn per stuk te corrigeren door te klikken op ‘Corrigeer Emailadres’ onder Acties, maar ook door vinkjes te zetten voor de e-mailadressen die moeten worden gewijzigd en op de ‘Geselecteerde Emailadressen Corrigeren’-button te klikken.

Het script kijkt vervolgens of het e-mailadres als zijnde corrigeert niet al voorkomt in de mailinglijst. Als dat zou is wordt het adres verwijderd, want gebleken is dat het juiste e-mailadres dus al voorkomt. In het geval dat het e-mailadres als ‘Bounced’ op de mailinglijst stond wordt deze op actief gezet.

In alle gevallen wordt het foutieve e-mailadres toegevoegd aan de ‘Geweigerde Email Lijst’ zodat deze niet nogmaals geïmporteerd kan worden.

Scroll naar boven