MailCamp lanceert grote software update

MailCamp lanceert grote software update

MailCamp wordt continue doorontwikkeld. Er worden vele fixes en features uitgerold, maar zo nu en dan is er een grote update waarin de hele software wordt geüpgrade naar een nieuwe versie.

Sinds afgelopen zomer is er voortdurend gewerkt aan de nieuwe versie; 6.1.6

In dit blogartikel zetten wij uiteen wat er zoal is gewijzigd.

 • Nieuwe layout van de software(!)
 • Nieuwe mobiele (device) statistieken
 • Nieuw dynamisch uitschrijfproces
 • Nieuwe versie van de Picasso editor
 • Uitgebreide verzendstatistieken
 • Flashstatistieken vervangen door javascript (zichtbaar op tablet en mobiel)
 • Geïntegreerde deliverability checks (SPF en DKIM)
 • Geoptimaliseerd voor PHP 5.5
 • Verbeterde MailerQ module

Voor resellers

 • Meertaligheid op gebruikersniveau (7 talen!)
 • Customizable dashboard
 • Zomertijd op gebruikersniveau instellen
 • Meer instellingen op systeem en gebruikers niveau

Op dan hebben we nog een aantal features die we zeer spoedig zullen uitrollen zoals emoji ondersteuning in het onderwerp, een uitgebreidere lijst opschoningsmodule, email typo corrector, statistieken voor het uitschrijfproces etc.

De nieuwe MailCamp interface
De nieuwe MailCamp interface

Nieuwe layout van de software

De gebruikersvriendelijke layout van onze interface is eigenlijk altijd de kracht van MailCamp geweest. En omdat niets vervelender is dan als een interface helemaal op de schop gaat hebben we alles op dezelfde plek gelaten maar dan wél met een rustigere en luchtigere look&feel, font awesome icoontjes en Google fonts.

Nieuwe mobiele (device) statistieken

De mobiele device statistieken hebben we vervangen door een geheel nieuwe module. Het voordeel van deze nieuwe module is dat er door middel van 2 Extra Velden genaamd ‘Email Client’ en ‘Device’ kan worden gefilterd bij het versturen op of iemand bijvoorbeeld opent met Firefox en Smartphone. Bij iedere mailing wordt dit veld geupdate met hoe er wordt geopend zodat je daar bij de volgende mailing dus op kan filteren.

Nieuw dynamisch uitschrijfproces

Het uitschrijfproces is veel dynamischer geworden. Je kunt per mailinglijst of voor een aantal mailinglijsten een aparte uitschrijfpagina aanmaken. Je kunt deze pagina voorzien van een intro tekst, je kunt zelf de uitschrijfredenen bepalen, je kunt de taal kiezen van het formulier en bijvoorbeeld of er een captcha moet worden weergegeven, IP tracking aan of uitschakelen en de bedankt-pagina configureren (URL of HTML weergeven). Verder kun je bij de uitschrijfredenen bepalen of als er is gekozen voor een bepaalde reden (bijvoorbeeld: dit is SPAM) of deze persoon dan aan de Geweigerde Email Lijst moet worden toegevoegd of niet. Verder zullen er in de zeer nabije toekomst statistieken van de gekozen redenen zichtbaar zijn in het dashboard.

Nieuwe versie van de BEE Drag & Drop editor

De nieuwe versie van de BEE Drag & Drop Editor heeft een aantal nieuwe features waaronder op social media gebied zoals delen of volgen. De layout is ook aangepast. Verder worden meer talen ondersteund van de editor interface.

Flash statistieken vervangen door javascript

Deze stond al lang op onze wishlist. Flash wordt eigenlijk nauwelijks meer gebruikt en ondersteund vandaar dat de statistieken zijn vervangen door JavaScript. Nu kun je dus ook op tablet en mobile de statistieken bekijken.

Uitgebreide verzendstatistieken

Het was voorheen lastig te zien in de statistieke van een nieuwsbrief of er filters zijn gebruikt bij de verzending. Of bijvoorbeeld of er naar een Segment is verstuurd i.p.v. een Mailing lijst. Eigenlijk worden al dit soort instellingen nu weergegeven. Ook of er een SPF&DKIM zijn toegevoegd op het verzenddomein. Verder worden de Google Analytics instellingen van de mailing weergegeven en de MailerQ gegevens op reseller niveau.

Geïntegreerde deliverability checks

De DKIM en SPF checks zijn in de software geïntegreerd en omdat we de nadruk gaan leggen op een betere deliverability zullen we binnen de software meer links, tips & tricks naar een speciaal deliverability gedeelte weergeven zodat het resultaat optimaal zal worden.

Verbeterde MailerQ module

De module die de MailerQ verzendsoftware van onze partner Copernica aanstuurt is verbeterd. Er zijn al een aantal verbeteringen gedaan maar die worden de komende maanden verder verbeterd. Het komt er op neer dat als je openingrate goed is, je uitschrijfrate laag en je instellingen correct (SPF & DKIM) je over onze beste IP adressen mag mailen. Heb je een goede eerlijke lijst? Dan wordt je daar dus automatisch voor beloond. Heb je een lijst met veel uitschrijvers of heb je geen SPF & DKIM ingesteld? Dan ga je over de minder presterende IP adressen. Het doel hiervan is voor alle partijen een verbetering met betrekking tot de deliverability.

Reseller Features

Meertaligheid op gebruikersniveau

MailCamp is beschikbaar in maar liefst 7 talen. In de nieuwe versie is het mogelijk om per gebruiker de taal van de interface in te stellen. Dat biedt natuurlijk enorme mogelijkheden.
De talen waarin MailCamp op dit moment beschikbaar is zijn; Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Pools, Portugees en Duits.

Customizable dashboard

Absoluut een meerwaarde voor de reseller; de stijl van de interface kan worden aangepast.
Zo kan het globale lettertype worden aangepast, het lettertype van de titels alsmede de grootte. De kleur van de menu balk, de kleur van het login scherm, de kleur van de buttons etc. etc.

Zomertijd op gebruikersniveau instellen

De titel zegt het al. Deze feature is met name voor onze klanten op het zuidelijk halfrond.

Meer instellingen op systeem en gebruikers niveau

Er zijn meer zaken in te stellen op gebruikersniveau. In ieder geval dus de taal en de zomertijd, maar nu dus ook het uitschrijfproces.
Op applicatie niveau kan worden ingesteld hoeveel RSS items moeten worden weergegeven in de RSS feeds, of gebouncede mail moet worden toegevoegd aan de Geweigerde Email Lijst. De standaard taal van de applicatie, DKIM & SPF indien niet bij ons gehost.

Er komen nog vele nieuwe features aan en ook intern worden onze systemen der mate geautomatiseerd dat wij een optimale inzage hebben in de activiteiten van onze klanten en daardoor nog gerichter kunnen helpen en verbeteren.

Heb je vragen over de update? Neem contact op! Tel: 020-7058510 of support@mailcamp.nl

Scroll naar boven