Nieuwe Features in MailCamp

MailCamp wordt achter de schermen continue doorontwikkeld. Hieronder vind je een overzicht van onlangs uitgerolde verbeteringen aan de software;

Emoji’s in onderwerpregels

Door gebruik te maken van emoji’s in de onderwerpregels gaan de openratio’s omhoog. Nieuwsbrieven vallen meer op in de inbox. Soms zegt een beeld meer dan woorden en daarmee bespaar je ook nog eens ruimte in je onderwerp. Let wel op dat emoji’s niet in alle emailprogramma’s worden ondersteund. Test dus altijd even!

emojiinsubjectline

Gedeeltelijk verzonden

Soms wordt een verzending niet in zijn geheel afgerond. Dat komt omdat onze mailserver op voorhand deze mails al weigert en daarom niet verstuurd. Vaak zijn dat typo’s van bijvoorbeeld Hotmail. Dus henk@hotmal.com of piet@hotmail.co. Onder de nieuwsbrief statistieken is nu een popup gemaakt waar de rapportage hiervan wordt weergegeven zodat deze adressen kunnen worden aangepast.

sendreport

 

Autoresponders terugwerkende kracht

Autoresponders konden tot verkort niet met terugwerkende kracht worden ingepland.
M.a.w. als je een autoresponder aanmaakte voor een bepaalde lijst die 3 weken na inschrijving moest worden verzonden betekende dat niet dat mensen die zich één week geleden hebben ingeschreven over 2 weken die autoresponder zouden krijgen.
Met de extra optie ‘Reverse’ kan dit nu wél.

reverseautoresponder

 

Formulieren embedden

Het embedden van formulieren kan nu op 2 nieuwe manieren naast het plakken van de volledige HTML.
Je kunt nu ook een javascript tag plaatsen zoals;

<script type='text/javascript' src='http://mailcamp.nl/embedform.php?form=54&token=f0e49aff2d29174ed9f7557725097f521471511251'></script>

De HTML code wordt dan automatisch geladen waardoor wijzigingen in MailCamp automatisch ook op websites doorkomen.

Verder is het mogelijk gewoon te linken naar het formulier bijvoorbeeld:

http://mailcamp.nl/subscribeform.php?form=54&token=f0e49aff2d29174ed9f7557725097f521471511251

Zo is het ook mogelijk om deze URL te gebruiken in een iframe.

newformmethods

 

Cachen van segmenten

Zware segmenten zorgden in sommige gevallen voor een trager systeem. Dit hebben we ondervangen door de berekening van het aantal subscribers per segment te cachen.

segmentcaching

 

Extra segment keuzes

Voor een betere segmentatie hebben we extra filters toegevoegd onder de ‘Geopende Nieuwsbrief’ filter;

  • Laatst verstuurde nieuwsbrief
  • Afgelopen week verstuurde nieuwsbrieven
  • Afgelopen maand verstuurde nieuwsbrieven
  • Afgelopen 3 maanden verstuurde nieuwsbrieven
  • Afgelopen 6 maanden verstuurde nieuwsbrieven
  • Afgelopen jaar verstuurde nieuwsbrieven

newsegmentrules

 

Extra contact informatie per contactpersoon

Om een beter profiel weer te geven van een specifiek contactpersoon hebben we op contactpersoon niveau een aantal zaken uitgebreid. Zo kun je nu zien of deze contactpersoon op de Geweigerde Email Lijst (Surpressielijst) staat, of deze contactpersoon überhaupt een keer een nieuwsbrief heeft geopend en of hij heeft geklikt, op welke mailinglijsten deze contactpersoon nog meer staat, binnen welke segmenten deze contactpersoon valt en er wordt een Gravatar weergegeven als deze bestaat voor dit e-mailadres.
Verder kun je nu zien op welke links de contactpersoon heeft geklikt en welke nieuwsbrieven de contactpersoon heeft geopend.

extracontactinfo

 

Voorbeeld nieuwsbrief in verzendproces

Als extra checken hebben we in de laatste stap van het verzendproces een frame gemaakt waarin de nieuwsbrief wordt geladen en waarbij de verzendgegevens zichtbaar zijn zoals het onderwerp, het afzendadres, het bounce adres en het replyto-adres.

sendpreview

 

Extra tabel in link statistieken

In de nieuwsbrief statistieken onder het tabje ‘Link Statistieken’ hebben we een extra tabel geplaatst waar het totaal aantal kliks wordt weergegeven per link.

totallinkclicks

 

vCard / Toevoegen aan adresboek

Om de deliverability te vergroten moet het voor de nieuwsbrief ontvanger eenvoudiger worden om het afzendadres toe te voegen aan het adresboek zodat de nieuwsbrieven eerder in de inbox komen en afbeeldingen automatisch worden geladen. Dit komt uiteraard de openingsrates ten goede.
De code die gebruikt kan worden in een link element is %%vcard%%. De link is ook eenvoudig toe te voegen via de Dynamische Content button in de editor.

vcardinsert

Om meer gegevens toe te voegen aan de vCard kan per mailinglijst het adres en telefoonnummer worden toegevoegd. Deze worden verwerkt in de vCard.

vcardlistdetails

 

Statistieken downloaden

Het is nu mogelijk om meer statistieken te downloaden zoals; opens, kliks, forwards, bounces en uitschrijvers.

exportstatistics

 

Verzendinformatie onder Nieuwsbrief Inplanning

Het is nu mogelijk om onder Nieuwsbrief Inplanning de verzendinformatie te bekijken als een nieuwsbrief is ingepland. In het overzicht is een extra links gekomen; Verzend Info

sendinfo
[h1_heading]Voor Resellers[/h1_heading]

 

De onderstaande features hebben we speciaal voor resellers ingebouwd.

 

Wijzigen Ownership

Als reseller is het belangrijk om zaken aan te maken binnen het account van een klant. Doe je dit niet dan worden deze zaken zoals mailinglijsten niet voor de klant zichtbaar. Daarom hebben we voor resellers in de ‘Eigenaar’ kolom onder Mailinglijsten Beheren de eigenaar klikbaar gemaakt waardoor de ‘ownership’ van de lijst eenvoudig kan worden aangepast.

changelistownership

 

Reset account

Het is niet mogelijk als reseller een nieuw account aan te maken. Indien een account overgaat naar een andere klant dient het account dus geleegd te worden in plaats van verwijderd en opnieuw aangemaakt.
Speciaal voor resellers hebben we hiervoor een ‘Reset’-knop aangemaakt zodat je met één klik alle data uit het account kunt verwijderen.

resetaccount

 

Bounces over hele systeem verwerken

Het is belangrijk dat bounces en feedbackloops op de juiste manier worden verwerkt. Belangrijk is dan ook dat er met zo min mogelijk lijsten wordt gewerkt. Helaas zien wij nog te vaak dat klanten steeds een nieuwe lijst aanmaken en opnieuw contactpersonen importeren. Dat is een slechte zaak van niet alleen uitschrijvers staan dan vaak weer op actief, ook eerder gebouncede mailadressen komen weer op actief te staan.
We hebben hiervoor 2 nieuwe opties.

  • Emailadressen die eerder zijn gehardbounced kunnen niet meer worden geimporteerd.
  • Bounceverwerking laten werken voor alle mailinglijsten en niet alleen voor de lijst waarnaar een mailing is verzonden. Een emailadres komt (eenmaal gebounced) overal op gebounced te staan

extrabouncesettings

 

Help URL instellen

Het is nu als reseller mogelijk de URL te bepalen van het ‘Help Weergeven’ menu item rechtsboven in de software.

configurehelpurl

 

Whitelabel support video’s

Het was behoorlijk wat werk maar ze zijn er eindelijk; Whitelabel support video’s. Bekijk ze snel op ons Youtube kanaal en indien je ze zelf whitelabel wilt ontvangen graag even contact opnemen!

https://www.youtube.com/channel/UCfyUtUtECpYLhe8Y7pA9YFA

Scroll naar boven